Mr. Ex - MUISTOISSAMME

Rotu : Trakehner Sukupuoli : Ori Syntynyt : 14.05.2011, VHKR
Säkäkorkeus : 171cm Kasvattaja : Bridehill Stud, GER Omistaja : Cannabia, VRL-00033
Rekisterinumero : VH11-021-0490 Koulutustaso : Ko Helppo A, Re 160cm Meriitit : ERJ I - 104p.

Mr. Ex, tutummin Ex tai Exä on erittäin herrasmiesmäisesti käyttäytyvä herra, jonka kanssa ei tarvitse tapella päivittäisten hoitotoimenpiteiden takia. Exä suhtautuu vakavasti kaikkeen toimintaan ja onkin mukana aina ihan koko suurella sydämellään. Edes ohi kävelevät tammaneitokaiset eivät saa Exää hyppäämään ulos pöksyistään harjaustuokion aikana, eikä sen kanssa tarvitse käyttää taluttaessakaan mitään kummallisia viritelmiä turvallisuuden takaamiseksi - pelkkä nahkariinu päähän ja ketjunaru suuhun niin poika on kuin koiranpentu ikään. Exä nauttii suunnattomasti kaikesta saamastaan huomiosta, johtuen ehkä herran lapsuudesta jolloin se jäi hyvin nuorena ilman emää - silti Exä kunnioittaa ihmisiä ja toimii kuin kuka tahansa muukin täysjärkinen hevonen ihmisen seurassa. Pesulle pääseminen on tämän herran mielestä niin kivaa, ettei millään malttaisi seistä paikoillaan - yleensä pesutuokiot päättyvätkin siihen, että Exä ryystää vettä suoraan letkusta kuin viimeistä päivää ja hoitaja joutuu tyytymään ämpärillä ja sienellä leikkimiseen. Mutta minkäs herra luonteelleen mahtaa kun on niin lapsi niin lapsi, onneksi sentään hyvin käyttäytyvä sellainen.

Ratsuna Exän ego kohoaa ainakin kymmenen metriä siitä mitä herra hoidettaessa on. Heti kun varusteet on saatu päälle ja astutaan ulos tallista, on herralla tarvetta kertoa kaikille saapumisestaan. Huuto ja meteli onkin välillä korvia raastavaa kun Exä huutaa ihan kuin orpovarsa emänsä perään - ehkä ratsastus tuo pintaan jotenkin traumaattisia kokemuksia varsa-ajoilta, tiedä häntä. Selkään nouseminen saattaa olla Exän kanssa ongelma sinänsä, vaikka herra paikoillaan pysyisikin, mutta eihän sille mitään mahda jos hevonen heiluu huutaessaan kuin viimeistä päivää. Selkäänpääsyn jälkeen alkaakin sitten touhu helpottamaan, vaikka machoilusta johtuen herralla onkin melko lennokkaat askeleet jopa käynnissä - ajoittain ratsastajakaan ei voi olla varma käveleekö hevonen maassa vai ilmassa. Kouluratsastus on Exän mielestä tylsintä ikinä ja silloin onkin kiva heittäytyä joko laiskaksi ja liikkua kuin liisterissä tai vaihtoehtoisesti ottaa itsenäisesti lisättyä laukkaa kera muutaman kevennetyn pukkisarjan - Exää ei suoranaisesti sanottuna ole luotu kouluhevoseksi. Esteillä herra sen sijaan onkin kuin kala vedessä. Vauhtia on yleensä tilanteeseen nähden sopivasti ja jalat nousee, eipä kai sitä muuta voisi edes hyvältä estehevoselta toivoa. Kaikenkaikkiaan Exä on erittäin luotettava ratsu niin aitojen sisä- kuin ulkopuolellakin.

Sukuselvitys

i. Mr. Freckle
evm
ii. Toxic Cash iii. Fortune's Talisman
iie. Cherry Waters
ie. Suspicious Memories iei. Cowcow Howler
iee. Destinys Twix
e. Lullaby Dashes
evm
ei. Prickly Cartwheel eii. Calico Casanova
eie. Mystified Summer
ee. Holy Wind eei. Amethyst Stash
eee. Solar Baby

i. Mr. Freckle on syntyjään Saksalainen, sittemmin Suomen kautta Ruotsiin ja takaisin Saksaan myyty hevonen. Saksassa ori ehti kilpailmaan nuorten luokissa menestyksekkäästi 120 ja 130cm rataesteluokissa, joissa paras saavutus olikin nuorten mestaruushopeaa. Suomessa Mr. Freckle jatkoi lupaavasti alkanutta kilpailu-uraansa edeten avoimiin 140cm luokkiin, vaikka suurempaa menestystä siltä osin ei tullutkaan ja visiitti Suomessa jäi vain vuoden mittaiseksi. Ruotsissa ori siirrettiin samoin tein jalostuskäyttöön, jonka ohessa sillä kilpailtiin vielä 140-150cm ratoja saavuttaen mm. EM joukkuehopeaa ja PM joukkuepronssia. Tällä hetkellä ori on eläkkeellä kilpailukentillä astuen edelleen tammoja omalla kotitilallaan Saksassa.
ii. Toxic Cash oli kertakaikkinen tähdenlento estaratsastuksen parissa. Tuntemattomista esiin noussut hevonen kilpaili aluksi nuorten luokissa saavuttamatta juurikaan mitään menestystä, mutta muutamaa vuotta myöhemmin osallistui villillä kortilla MM-kisoihin ottaen kultamitallin yksilökilpailussa ja joukkuekilpailussa pronssia. Toxic Cashin ura kuitenkin loppui käytännössä heti kisojen jälkeen ja se ehti ottaa vastaan vain muutaman tamman ennen kuin vakavan ähkyn seurauksena se jouduttiin lopettamaan jo 15 vuotiaana.
iii. Fortune's Talisman oli suvullisesti erittäin hyvä hevonen, jonka kanssa alustavasti tähdättiin pitkälle, mutta vain kuusi vuotiana ori sai tarhakaverinsa kaviosta selkäänsä - seurauksena ratsun uran totaalinen loppuminen. Oriilla kuitenkin ehdittiin hyppäämään hyvällä menestyksellä yksi kilpailukausi jopa 140cm rataesteluokissa ja muutama koestartti jopa vaativissa kenttäluokissa. Ori ei koskaan toipunut saamastaan selkävammasta ja sillä astutettiin vain muutama oman tallin tamma. Ori jätti jälkeensä vain 4 jälkeläistä.
iie. Cherry Waters on suvultaan loistavaa isälinjaa, mutta tammaa itseään ei koskaan nähty kilpailukentillä. Tamma itsessäänkin todettiin hyväksi periyttäjäksi ja se saikin ensimmäisen varsansa jo nelivuotiaana. Nyttemmin tamma viettää leppoisia eläkepäiviä 28 vuotiaana, tietämättä mitään ratsastuksen ihanuudesta - sillä tamman selässä ei ole koskaan käyty sen elämän aikana. Tammalla on kaikenkaikkiaan 12 jälkeläistä, joista kymmenen on kilpaillut enemmän ja vähemmän sijoittuen jopa 160cm rataesteillä.
ie. Suspicious Memories tuotiin Saksaan Puolasta josta sen juuret ovat erittäin vahvasti peräisin. Suspicious Memories on kilpaillut menestyksekkäästi niin Saksan maajoukkueessa kuin yksilökilpailuissa rataesteillä aina 160cm tasolla saakka. Vaikka yhtään kultamitalia ei tamman palkintokaapista löydykään niin näyttelymenestystä sitäkin enemmän. Tamma on jo nelivuotiaana kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla niin Saksassa kuin Ruotsissakin ja lisäksi sillä on menestyneitä jälkeläisiä 10 kappaletta, joista melkein puolet on kantakirjattu emänsä kaltaisin arvosteluin.
iei. Cowcow Howler oli puolassa pitkään johtava jalostushevonen jos tilastoja katsotaan. Oriin luona vieraili kuuden astutuskauden aikana lähes 400 tammaa, mutta varsoja oriille loppujen lopuksi kertyi 371 kappaletta. Oriilla kilpailtiin aktiivisesti useamman vuoden ajan rataesteratsastuksessa 160cm tasolla ja kenttäratsastuksessa vaativia luokkia. Ori kuitenkin siirrettiin hyvin pian jalostuskäyttöön, eikä se kerinnyt saavuttamaan tulosta kuin avoimista luokista. Ennen eläkepäivilleen siirtymistä ori kuitenkin katkaisi tapaturmaisesti jalkansa ja se jouduttiin lopettamaan 20 vuoden iässä.
iee. Destinys Twix on puoliksi Puolalaista ja puoliksi Englantilaista verta, mutta asusteli koko elämänsä Puolassa. Tammalla treenattiin sen nuoruudessa aktiivisesti tavoitteena 160cm esteradat. Erään onnettomuuden seurauksena tammalle tuli niin paha estekammo, ettei sen kilpailuttamisesta tullut mitään. Destinys Twix kuitenkin todettiin erittäin hyväksi periyttäjäksi ja se ehtikin elämänsä aikana saamaan peräti 15 jälkeläistä, ennen kuin se kuoli vanhuuteen 33 vuotiaana omalla kotitilallaan.

e. Lullaby Dashes ei kerinnyt elämänsä aikana valitettavasti kilpailemaan yhtään starttia, saati tutustumaan ratsastuksen saloihin - vaikkakin tammalta odotettiin tulevaisuudessa paljon. Ennen ratsastuskoulutuksen alkamista päätettiin tammalla teettää sen suvun takia yksi varsa, mutta kaikki ei mennytkään niin kuin piti. Terve varsa saatettiin maailmaan ja vain viikko varsomisen jälkeen sai tamma kohtutulehduksen, jonka hoitamiseksi ei ollut mitään tehtävissä. Tamma jouduttiin lopettamaan sen ainoan varsan ollessa vain 2 viikon ikäinen.
ei. Prickly Cartwheel oli Saksassa yksi menestyneimpiä kenttähevosia ja oriilla olikin plakkarissa erittäin hyviä sijoituksia ja jopa voittoja kansainvälisiltä kentiltä. Kaiken lisäksi ori kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle sen ollessa 10 vuotias ja näyttöjensä perusteella se sai erittäin asvostetun diblomin kertomaan saavutuksistaan. Ori otti tammoja kuitenkin vastaan vain kolmen astutuskauden ajan ja se jätti jälkeensä 48 jälkeläistä, joista suurin osa on seurannut isänsä jalanjäljissä. Ori lopetettiin kroonisen yskän takia kotitilallaan 22 vuotiaana.
eii. Calico Casanova kilpaili nuorempana Saksassa avoimissa 150cm ja 160cm luokissa. Ori kantakirjattiin alunperin toiselle palkinnolle, mutta memestys kilpakentillä nosti oriin kantakirjapalkinnon ensimmäiseen luokkaan. Saksassa Calico Casanova ehti astumaan kymmenkunta tammaa, jonka jälkeen se myytiin Ruotsiin. Pian oriin myymisen jälkeen se sairastui pahaan tyrään ja ori jouduttiin ruunaamaan. Toipumisensa jälkeen Casanovalla kilpailtiin edelleen 140cm rataesteluokissa, mutta mainittavaa menestystä se ei enää niittänyt. Ori jätti jälkeensä vain 14 jälkeläistä.
eie. Mystified Summer oli ensimmäisen palkinnon diblomitamma, joten se sai aloittaa jo nuorena ennen kilpakentille siirtymistä siitostamman elämän. Tammalle teetettiin kolme varsaa ennen kilpailu-uran aloittamista ja näinollen tamman varsinainen ura alkoikin vasta myöhäisessä vaiheessa tamman ollessa jo 8 vuotias. Tamma kilpaili enemmän ja vähemmän menestyksekkäästi 120-140cm rataesteluokissa ja ajoittain sitä nähtiin jopa helpoissa kenttäluokissa. Kilpailu-uransa jälkeen tamma siirtyi jälleen siitostamman hommiin ja sillä teetettiinkin vielä 4 varsaa ennen kuin tamma menehtyi vanhuuden vaivoihin ollessaan 26 vuotias.
ee. Holy Wind kilpaili nuorempana kenttäratsastuksessa vaativia luokkia menestyen ajoittain paremmin kuin hyvin, toisinaan menestystä ei juurikaan tullut. Sittenmmin tamma siirrettiin kilpailemaan nuoren ratsastajan kanssa avoimia 140cm rataesteluokkia ja tulosta alkoi syntymään ihan PM-tasolla saakka, huolimatta siitä ettei mitallitaistoon asti ylletty kertaakaan. Tamma siirtyi kilpakentiltä jalostuskäyttöön 18 vuotiaana saaden kolme jälkeläistä. Nyt tamma viettää rauhallisia eläkepäiviä omistajansa luona Saksassa.
eei. Amethyst Stash syntyi Englannista, jossa se koulutettiin ja sillä treenattiin kenttäratsastusta. Ori kuitenkin myytiin Puolan kautta Saksaan sen ollessa 6 vuotias. Saksassa Amethyst Stash kantakirjattiin aluksi ilman palkintoa, sillä ori esitettiin erittäin huonossa kunnossa. Oriilla kilpailtiin muutama kausi kenttäratsastuksen vaativissa luokissa, joissa menestystä ei kuitenkaan tullut ja se siirtyikin kilpailemaan rataestaratsastuksessa 160cm tasolle saakka. Kilpailu-uran jälkeen ori kantakirjattiin uudelleen pisteiden melkein riittäessä ensimmäiselle palkinnolle saakka. Jälkeläisiä oriille kertyi huimat 68 kappaletta.
eee. Solar Baby oli Puolassa syntynyt, sittemmin Saksaan myyty tamma joka palkittiin ensimmäisellä kantakirjapalkinnolla ja diblomilla tamman ollessa vain 5 vuotias. Solar Babyllä kilpailtiin vain muutama kilpailukausi rataesteratsastuksessa avoimissa 130-140cm luokissa niittäen menestystä enemmän ja vähemmän. Tamma kuitenkin siirrettiin pian siitostammaksi. Elämänsä aikana tamma sai 14 varsaa ja se palkittiin vanhoilla päivillään jälkeläispalkinnolla A.

Jälkeläiset

01. tamma Betty Boob J (e. Bardot GER)
02. ori Ex-Secret F (e. Secret Frolic)
03. ori Maverick Hexen (e. Goddess' Embodiment)
04. ori Mister Nobody (e. Screamin' GER)
05. ori Escorant Ethan (e. Beaufraude)
06. tamma Schwarz Baroness CTN (e. Into the Abyss)
07. ori Ernesto Guevara Lime (e. Chimera II)
08. tamma Down On You (e. Danachi)
09. tamma Hydrophidae (e. Hydrophobia)
10. ori Dark Cerruti (e. Catania)

ERJ:n Kilpailusijoitukset (80kpl)

29.10.2011 Takapiha - 160cm : 1/50 
08.11.2011 Takapiha - 150cm : 5/50 
07.11.2011 Dooran Kisatoiminta - 160cm : 5/40 
23.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 160cm : 5/30 
21.10.2011 Ponitalli Rotvalli - 130cm : 2/40 
19.10.2011 Cannabian Warmbloods - 150cm : 1/60 
28.10.2011 Takapiha - 160cm (lk6) : 6/50 
21.10.2011 Takapiha - 150cm : 7/50 
25.10.2011 Door Away - 160cm : 2/40 
31.10.2011 Karon Kisat - 140cm : 4/30 
28.10.2011 Takapiha - 160cm (lk5) : 4/50 
16.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 160cm : 2/60 
28.09.2011 Dark Side Trakehners - 150cm : 5/30 
01.11.2011 KK Door Away - 150cm : 5/30 
29.09.2011 Dark Side Trakehners - 150cm : 4/30 
02.11.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 150cm : 1/30 
17.10.2011 Takapiha - 150cm : 5/50 
31.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 150cm : 1/30 
28.10.2011 KK Door Away - 150cm : 3/30 
15.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 160cm (lk4) : 3/60 
22.09.2011 Satulinna - 130cm (lk1) : 3/30 
22.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 160cm : 3/30 
08.09.2011 Dark Side Trakehner - 150cm : 1/30 
26.10.2011 Cannabian Warmbloods - 160cm : 4/40 
17.09.2011 Cannabian Warmbloods - 160cm : 6/40 
08.11.2011 Karon Kisat - 140cm : 3/30 
14.09.2011 Kisakeskus Bailador - 130cm : 6/44 
05.11.2011 Dooran Kisatoiminta - 160cm : 6/40 
12.10.2011 Dark Side Trakehners - 160cm : 3/30 
01.11.2011 Takapiha - 150cm : 6/50 
01.11.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 150cm : 2/30 
26.10.2011 Takapiha - 160cm : 5/50 
02.11.2011 Karon Kisat - 130cm : 2/30 
08.11.2011 Karon Kisat - 130cm : 4/30 
26.10.2011 Door Away - 160cm (lk5) : 1/40 
13.09.2011 Dark Side Trakehner - 150cm : 5/30 
24.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 150cm : 2/30 
27.10.2011 Door Away - 160cm : 1/40 
23.10.2011 Door Away - 160cm : 2/40 
17.09.2011 Dark Side Trakehner - 150cm : 4/30 
19.10.2011 Takapiha - 160cm : 1/50 
23.10.2011 Takapiha - 160cm : 2/50 
08.09.2011 Dark Side Trakehner - 160cm : 4/30 
11.11.2011 Takapiha - 150cm : 3/50 
17.10.2011 Door Away - 160cm : 6/60 
24.10.2011 Takapiha - 160cm : 1/50 
05.11.2011 Takapiha - 150cm : 2/50 
22.10.2011 Cannabian Warmbloods - 150cm : 2/60 
13.09.2011 Kisakeskus Bailador - 130cm : 4/44 
15.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 160cm (lk3) : 3/60 
20.10.2011 Takapiha - 160cm : 4/50 
02.11.2011 Takapiha - 150cm : 7/50 
15.10.2011 Door Away - 140cm (lk6) : 1/60 
28.10.2011 Cannabian Warmbloods - 160cm : 4/40 
07.09.2011 Dark Side Trakehner - 150cm : 5/30 
06.11.2011 Dooran Kisatoiminta - 160cm : 3/40 
20.10.2011 Cannabian Warmbloods - 150cm : 3/60 
04.11.2011 Dooran Kisatoiminta - 160cm : 4/40 
27.09.2011 Satulinna - 130cm : 5/30 
25.08.2011 Praya Sporthorses - 150cm : 5/30 
22.09.2011 Satulinna - 130cm (lk2) : 4/30 
26.10.2011 Door Away - 160cm (lk6) : 1/40 
18.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 160cm : 6/60 
26.09.2011 Dark Side Trakehners - 150cm : 5/30 
07.11.2011 Karon Kisat - 140cm : 3/30 
25.10.2011 Kotitien Kilpailukeskus - 160cm : 1/30 
17.10.2011 Takapiha - 160cm : 4/50 
31.10.2011 Takapiha - 160cm : 5/50 
29.10.2011 Karon Kisat - 130cm : 3/30 
01.11.2011 Takapiha - 160cm : 6/50 
14.09.2011 Dark Side Trakehner - 150cm : 1/30 
18.09.2011 Cannabian Warmbloods - 160cm : 3/40 
15.10.2011 Door Away - 160cm (lk5) : 3/60 
13.10.2011 Dark Side Trakehners - 160cm : 4/30 
22.10.2011 Takapiha - 160cm : 3/50 
02.11.2011 KK Door Away - 150cm : 4/30 
25.10.2011 Cannabian Warmbloods - 160cm : 4/40
26.10.2011 Dark Side Trakehner - 160cm (lk5) : 3/30
26.10.2011 Dark Side Trakehner - 160cm (lk6) : 1/30
30.10.2011 Dark Side Trakehner - 160cm : 1/30

Valmennus- ja päiväkirjamerkinnät

13.02.2012 Päivikirjamerkintä
Exävanhus on jälleen kerran jäänyt vähemmälle huomiolle, kun talliin on marssinut reippaasti nuoria hevosia jotka vievät aikaa niin treenien kuin kilpailuidenkin merkeissä.. Välillä tämän herran kanssa onkin pakko puuhailla jotain, jotta sen elämä ei ihan kokonaan menisi pelkän tylsistymisen merkeissä. Tänään otinkin itseäni niskasta kiinni ja nousin pitkästä aikaa herran selkään. Exä oli vallan innoissaan päivärytmin muutoksesta, johon on tavanomaisesti kuulunut vain tarhailua, ruokaa ja silloin tällöin jokunen tammavieras. Kävimme aluksi maastoilemassa rauhalliseen tahtiin lumistakin lumisemmassa maisemassa noin puolisen tuntia, jonka jälkeen siirryimme maneessiin hyppäämään sinne jätettyjä muutamaan matalahkoa estettä. Herra innostui esteiden hyppäämisestä kerrakseen ja pulen tunnin hyppelyiden jälkeen olikin melkein mahdottomuus saada sitä enää kävelemään rauhassa :D Vaikka Exällä ei juuri olekaan viimeaikoina hypätty tai tehty muutakaan kovin ihmeellistä ei sen taidot silti ole ruostuneet pätkän vertaa ;) Kaiketi tässä täytyy siis pitää vielä hetken aikaa herran "kilpailukuntoa" yllä, jottei tarvitse mennä laatuarvosteluihin esittämään täysin lihaksetonta hevosta..

10.01.2012 Päiväkirjamerkintä
Exäherra alkaa pikkuhiljaa olemaan valmista kauraa ERJ:n laatuarvosteluja ajatellen. Tammavieraita on saatu herralle ihan mukavaan tahtiin ja vanhimmat jälkeläiset ovatkin saavuttaneet jo ihan hienosti kilpailusijoituksia. Tämän odottelun lomassa olemmekin Exän kanssa käyneet muutaman kerran valmentautumassa naapuritallilla lähinnä kouluratsastuksen merkeissä, joka ei ole millään tavalla kolahtanut meidän Exään. Parhaina päivinä olemmekin olleet tyytyväisiä siitä jos Exä on suorittanut puhtaasti kymmenen askelta pohkeenväistöä tai avotaivutusta tai tehnyt halkaisijalla yhden puhtaan laukanvaihdon askeleessa.. Mutta mitäpä muuta voisikaan odottaa hevoselta jonka elämän kohokohtia on päästä pesulle tai hypätä maahan kaivettu ristikko ;) Pieniä virikkeitä kuitenkin täytyy tämänkin "eläkeläisen" elämään mahtua.

29.12.2011 Päiväkirjamerkintä
Joulun kunniaksi olemme Exän kanssa maastoilleet lähes päivittäin lumistakin lumisemmassa maisemassa.. (Ai ihanko tosi? Tämä maisema ei ole nimittäin lunta nähnytkään koko talvena..) No maastoilemassa olemme käyneet silti. Herran vapauden kaipuu on pikkuhiljaa alkanut laantumaan lisäliikunnan ansiosta ja olenkin uskaltanut maastoilla jopa ilman satulaa ja suitsia ;) Tänään kävime nimittäin pelkkä riimuvarustus päällä tallin takaisella pellolla hieman hiomassa yksinkertaisia koulukuvioita, vaikka se ei Exän mielestä olekaan kaikkein mieluisinta puuhaa. Herra on kuitenkin alkanut ilmeisesti käsittämään että mitä paremmin se liikkuu sitä varmemmin se pääsee uudelleenkin lenkille ;) Tänään laitoimme myös virallisen jalostusilmoituksen herrasta lehteen, joten sää nähdä kuinka moni tammanomistaja on meidän Exästä kiinnostunut :))

13.12.2011 Päiväkirjamerkintä
Kuinka aika rientääkään..? Exän kanssa on kilpailut kilpailtu ja herra on ollut useampaankin otteeseen tarjolla erinäisille morsianehdokkaille. Jälkeläisiä herralle onkin siunaantunut kokonaiset kolme kappaletta, joiden kohdalla odotamme innokkaasti kunnon kilpailunäyttöjä, jotta pääsee Exäkin joskus näyttämään itseään ERJ:n laatuarvostelussa. Vaikka Exä onkin tuontisukuinen, odotamme siltä tämän herran kohdalla paljon tulevista laatuarvosteluista ;) Pelkän olemisen ohella Exä on laittanut tallin pihamaata uuteen uskoon rikottuaan joka toisesta tarhasta aidat ja karkureissuillaan myös jäljittänyt kauniin pihanurmikon pikemminkin huonosti hoidetun poolokentän näköiseksi. Tässä olisikin nyt sitten varmasti syytä keksiä herralle tekemistä ennen kuin se keksi vapauden puuskissaan hajottaa myös tallin ;)

10.10.2011 Päiväkirjamerkintä
Voi kiesus kun aika kulkee ihan siivillä. Exä on aloittanut kilpailu-uransa erittäin vauhdikkaasti ja sijoituksia on ropissut huimaan tahtiin. Kiirettä on pitänyt myös tammarintamalla, sillä oria on tarjottu aktiivisesti jalostukseen ulkopuolisille tamman omistajille. Toistaiseksi oriin ainoaksi jälkeläiseksi on kuitenkin jäänyt tammavarsa Betty Boob J, joka asusteleekin meillä Cannabian Warmbloodsissa. Tulevaisuudelta tietenkin toivomme oriille enemmänkin tammavieraita, mutta eiköhän niitä tule kunhan oriille saadaan vielä lisää näyttöä kilpailutuloksien muodossa ;) Tähän mennessä Exä on saavuttanut hienosti jo melkein 40 sijoitusta ERJ:n esteratsastuskisoissa ja parhaimmat sijoituksensa jopa voittamalla 160cm rataesteluokissa. Ei ihan turha hankinta tämä meidän Exä ;D

29.08.2011 Päiväkirjamerkintä
Onhan jo aikaa Exän saapumisesta meille ja sen kanssa onkin tehty jo vaikka mitä. Paljon on tullut treenattua lähinnä herran ominta alaa, nimittäin esteratsastusta :) Exän kanssa on kaikenkaikkiaan sujunut erittäin hyvin ja ensimmäiset kilpailutkin on jo takana päin. Herra ei valitettavasti esittänyt kaikkein parastaan uuden ratsastajan alla, vaikka yhteisiä työtunteja olikin jo takana reippaasti - näinollen viides sija 150cm luokassa ei ollut meille lainkaan pettymys, Exä kun kuitenkin muuten käyttäytyi erittäin herrasmiesmäisesti uudessa paikassa. Exä on keksinyt vapaa-ajan viettotavoista parhaimman, telmimisen lahjaksi saadun jollyball:n kanssa :D Että osaa olla iso mies hassun näköinen roikotellessaan virikepalloa suussaan ja riepotellessaan sitä ympäri tarhaa.. Eipähän ainakaan käy herralla aika tylsäksi ;)

07.08.2011 Päiväkirjamerkintä
Exä on kotiutunut meille erittäin hyvin ja sen kanssa on voitu alusta saakka painaa treeniä lähes täydellä teholla. Olemme yrittäneet saada herran kiinnostumaan hieman paremmin myös kouluratsastuksen saloista, mutta kun Exää ei kiinnosta niin sitä ei silloin kiinnosta. Esteratsastusta ollaan treenattu toistaiseksi vain muutaman pikkuhypyn verran turvallisesti maneesin seinien sisällä ja yhteistyömme onkin lähtenyt käytiin hienosti. Exästä näkee jo kauas kuinka paljon se nauttii saadessaan hypätä - vaikkakin tasoonsa nähden pienenpieniä esteitä. Maastossa sensijaan ollaan käyty vain pikaisesti pyörähtämässä, mutta huomaan kuinka Exälle tekee ajoittain pieni maiseman vaihdos hyvää. Ehkäpä joku kerta pääsemme hyppäämään jotain esteitä myös maastossa.

03.08.2011 Päiväkirjamerkintä
Olin käynyt reilu kuukausi takaperin Saksassa hevoskilpailuissa katselemassa potentiaalisia kilpahevosia ja jostain kumman syystä Mr. Ex jäi erittäin vahvasti verkkokalvoilleni killumaan vielä siinäkin vaiheessa kun olis päässyt takaisin kotiin. Viikkoa myöhemmin soittelin hevosen omistajalle ja tiedustelin mahdollisuutta hevosen liisaukseen, mutta omistajan mukaan oli parempi että samalla vaivalla hevosesta voitaisiin tehdä paperit myyntiä ajatellen. Tietysti halusin saada oriin itselleni, vaikka tarkoitukseni ei ollutkaan ostaa hevosta omaksi vaan ottaa talliin väliaikainen kilpailutettava. Herran sukutaulu kuitenkin teki minuun sen verran suuren vaikutuksen, että ajattelin osataa hevosen kokeilematta ja pyysin omistajaa hoitamaan kaiken valmiiksi niin, että kun paperit olisi kirjoitettu niin hevonen lähetettäisiin lentorahdissa kotiin. Niinpä talliin asteli tänään erittäin komea ja hyvätapainen ori, jonka kanssa tähtäämme vielä pitkälle.